Ga naar content

Zaken in Onder de Loep van 24 augustus

Laatste update:

Zwolle, Almelo, Haaksbergen, Lonneker - Deze week in Onder de Loep weer zaken met goede camerabeelden. Onder de Loep wordt tweewekelijks op donderdagavond bij RTV Oost uitgezonden vanaf 17.45 uur en zal daarna elk uur worden herhaald.


Naderhand worden de zaken ook geplaatst onder 'Gezocht' of 'Vermist' op www.politie.nl. Bij de items zullen de filmpjes van de uitzendingen te zien zijn, evenals foto's van verdachte personen of aangetroffen goederen.

Zwolle, diefstal Kruidvat
In juni is bij een drietal filalen in Zwolle voor een paar duizend euro aan producten gestolen, waaronder make-up. Een man en een vrouw stopten de goederen in een grote zwarte tas die de vrouw bij zich had. Er zijn duidelijke beelden van de verdachten, die in de uitzending worden getoond.
2017261237

Almelo, onrechtmatig gebruik pinpas
Op woensdag 7 juni vraagt een vrouw bij een geldautomaat aan de Apollolaan haar saldo op. Ze loopt weg en vergeet haar pinpas uit de automaat te halen. Binnen anderhalve minuut neemt een onbekende man 500 euro op van haar rekening. Deze verdachte staat duidelijk op beelden, die in de uitzending worden getoond.
2017263439

Haaksbergen, brandstichting auto
Op zaterdagmorgen 29 juli wordt een bewoner wakker van een harde knal. Als hij uit zijn raam kijkt ziet hij dat zijn auto, die aan de overkant van de straat staat geparkeerd, in brand staat. De vlammen slaan over op de schutting van een andere woning. De brand blijkt aangestoken.
2017353086

Lonneker, woningoverval
Een 31-jarige man werd op vrijdag 4 augustus in zijn woning omstreeks 18.35 uur overvallen door twee onbekende mannen. Ze dreigden de bewoner met een schroevendraaier en een mes en knevelden hem. De daders vroegen om geld maar verlieten de woning met een PlayStation 3 en zijn telefoon. De overvallers zijn vermoedelijk op een scooter er vandoor gegaan in onbekende richting.
2017363470