Ga naar content

Maassilo onder controle na terreurdreiging, man aangehouden

Laatste update:

Rotterdam - Een concert dat woensdagavond in de Rotterdamse Maassilo zou worden gehouden, is afgelast in verband met een terreurdreiging.

Afzetlint gebruikt bij een afzetting van een PD

Dit gebeurde na binnengekomen informatie over een mogelijke terreurdreiging afkomstig van de Spaanse autoriteiten. De politie nam deze informatie dermate serieus dat  na overleg de organisatie besloot het evenement af te gelasten. De Maassilo is gelegen aan de Maashaven in Rotterdam-Zuid. 
Er zijn nog geen aanhoudingen verricht. De politie heeft het gebied afgezet en is een onderzoek gestart.
Zoals gebruikelijk vindt tussen de burgemeester van Rotterdam, Hoofdofficier van Justitie en de Politiechef nauw overleg plaats over de genomen maatregelen.

[Update 22:30 uur]

Op de Mijnsherenlaan in Rotterdam wordt een busje met een Spaans kenteken door de EODD gecontroleerd. De bestuurder werd aangehouden na opvallend rijgedrag door de bestuurder. Dat heeft  de Rotterdamse burgemeester Aboutaleb zojuist in een persconferentie bekend gemaakt. De bestuurder van de bus is aangehouden en overgebracht naar het politiebureau waar hij wordt gehoord. In de bus zijn gasflessen aangetroffen. De politie onderzoekt of er een link is met de Maassilo.