Ga naar content

Verdachte aangehouden voor heling

Laatste update:
Woordvoering:
Zeeland-West-Brabant

Roosendaal - Afgelopen nacht is in de Burgemeester Sneijderlaan een 28–jarige man uit Polen aangehouden, omdat het busje waarin hij zit vermoedelijk gestolen is.

Surveillerende agenten zien omstreeks 04.45 uur een busje zonder achterlichten over de Burgemeester Sneijderlaan rijden. Als zij de situatie nader bekijken blijkt dat het voertuig gesleept wordt door een personenauto. De bestuurder daarvan merkt kennelijk op dat er een politieauto achter hem rijdt en stopt aan de kant van de weg. Nadat deze is uitgestapt zet hij het echter op een lopen. Een van de agenten rent hem achterna, maar raakt de verdachte kwijt in een van de vele brandgangen.

Serienummers weggekrast

De man die in het kapotte busje zit stapt eveneens uit en gaat in gesprek met de agenten. Deze ontdekken dat het nummer van de kentekenplaat geheel niet overeenkomt met het gammele busje. Een motorblok ontbreekt en ook de stoelen liggen los op de bodem. Daarnaast zijn alle serienummers, waaronder het chassisnummer weggekrast. Na deze constatering rijst het sterke vermoeden dat het om een gestolen voertuig gaat. De man is vervolgens aangehouden op verdenking van heling.