Ga naar content

Roemeense winkeldief aangehouden

Laatste update:
Woordvoering:
Landelijke Eenheid

Driebergen, Kampen, Genemuiden, Hasselt - De politie heeft maandag 18 december op de A4 ter hoogte van Leiderdorp een 35-jarige Roemeen aangehouden die verdacht wordt van winkeldiefstal in zes supermarkten. In zijn auto werden 38 bussen babymelkpoeder en een grote hoeveelheid scheermesjes aangetroffen.

Medewerkers van de Dienst Infrastructuur van de Landelijke Eenheid zagen omstreeks 20.00 uur de auto van de verdachte rijden op de A4. Uit de politiesystemen bleek dat deze auto met Frans kenteken in verband werd gebracht met verschillende vormen van vermogenscriminaliteit. Bij de daaropvolgende controle van de auto bleek dat de bestuurder enkele bigshoppers met babymelkpoeder vervoerde. In totaal 38 bussen. Daarna 25 pakjes scheermesjes. Omdat hij geen redelijke verklaring had over de herkomst van de poeder werd de man aangehouden. De auto en de goederen werden in beslag genomen. 

Aangifte

Bij nader onderzoek bleek dat de babymelkpoeder en scheermesjes afkomstig waren uit vier winkels in Kampen, Genemuiden en Hasselt. De winkels hebben aangifte gedaan van diefstal van de goederen. De verdachte, die in Nederland geen vaste woon- of verblijfplaats heeft, is sinds eind juni van dit jaar al tien keer eerder in beeld geweest als verdachte van winkeldiefstal. In de meeste gevallen moest de politie de man weer laten gaan omdat niet bewezen kon worden dat de goederen, altijd babymelkpoeder en scheermesjes, gestolen waren.