Ga naar content

Onderzoek naar reeks mogelijke berovingen

Laatste update:

Nuenen - De politie onderzoekt vier incidenten in Nuenen die mogelijk met elkaar in verband staan. Het gaat om zaken waarbij telkens twee jongens betrokken zijn die mensen lijken te willen beroven. In één geval lukte dat daadwerkelijk. Getuigen worden gevraagd om zich te melden.

De eerste twee incidenten speelden op woensdag 27 december. Kort na 3.00 uur werd op de Boordseweg in Nuenen een 20-jarige man uit Nuenen aangesproken door twee jongens, die het slachtoffer op een agressieve manier om geld vroegen. De man wist te ontkomen door hard weg te rennen. Rond 6.15 uur die ochtend sloot een 22-jarige vrouw uit Nuenen haar fiets af op de Vincent van Goghstraat. Terwijl ze daarmee bezig was werd ze benaderd door twee jongens, die er onder meer met haar mobiele telefoon vandoor gingen. Een melding via Burgernet leverde tot nu toe geen resultaat op.

Ontkomen

Op donderdag 28 december om 21.15 uur was er op de Kerkstraat een verdachte situatie waar een pizzabezorger werd benaderd door twee mannen. Hij vertrouwde de situatie niet en ging er op de fiets vandoor. Toen hij op zijn werk aankwam waarschuwde hij de politie. Even later zou geprobeerd zijn om een man geld afhandig te maken bij een pinautomaat aan de Parkstraat, waar hij net gepind had. Ook daar zou het gaan om twee jongens. Het slachtoffer wist te ontkomen en waarschuwde de politie.

Mogelijk verband

Het is heel goed mogelijk dat de zaken met elkaar in verband staan: “In alle gevallen was er sprake van twee jongens van rond de 1.80 meter met een donkere en licht getinte huidskleur. Wij houden nadrukkelijk rekening met een verband tussen de vier zaken en roepen getuigen op om zich te melden. Ook mensen die een idee hebben wie de daders zouden kunnen zijn worden opgeroepen om zich te melden”, zo laat de recherche weten. Tips kunnen worden doorgeven via 0900-8844 of via onderstaand meldformulier. Anoniem melding maken kan op 0800-7000 of via het speciale meldformulier.

Extra alert

De politie in Nuenen is naar aanleiding van de vier incidenten extra alert. Er is met een aantal mogelijke getuigen gesproken en camerabeelden uit de omgeving van de verschillende locaties worden geanalyseerd. De recherche roept mensen op om verdachte situaties direct te melden via 112.