Ga naar content

Agenten bedreigd in Zaandam

Laatste update:

Zaandam - De politie heeft zaterdagavond, rond 23.15 uur in een woning aan de Galeistraat een 55-jarige Zaandammer aangehouden. Hij wordt verdacht van bedreiging.

Toen agenten arriveerden bleek er geen goed gesprek met de man mogelijk. Uiteindelijk bedreigde hij ook de agenten en probeerde hij een van hen met een asbak te slaan. Vlak voor dat de man in de politieauto werd gezet, slaagde hij er ook nog in tegen de buitenspiegel van die auto te trappen. En ook probeerde hij toen opnieuw een agent te trappen. De verdachte is ingesloten en de agenten hebben aangifte tegen de Zaandammer gedaan.

Geweld

De politie tolereert geen verbaal of fysiek geweld tegen politiemensen, hulpverleners en overheidspersoneel en treedt er streng tegen op. Bij agressie en geweld tegen politieambtenaren wordt de dader wordt niet alleen strafrechtelijk, maar ook financieel aangepakt voor het veroorzaken van schade. Met het openbaar ministerie is afgesproken dat de strafeis bij geweld tegen politiemensen en andere personen met een publieke taak altijd wordt verhoogd.

 

 

2017247080