Ga naar content

Goede neus leidt tot vondst groot drugslab

Laatste update:

Eindhoven - Dankzij alerte omstanders met een goede neus is de politie zondagochtend gestuit op een groot drugslab in een pand aan de Rapenlandstraat in Eindhoven. Een 48-jarige man uit Eindhoven werd aangehouden.

Rond 10.00 uur kreeg de politie een melding van omstanders dat een stinkende, witte rook uit de schoorsteen van het pand kwam. Ook agenten vertrouwden de situatie niet en namen samen met de brandweer een kijkje. Binnen werd een groot XTC-lab gevonden. Het laboratorium was volop in bedrijf, maar in het pand werd niemand aangetroffen.

Arrestatie

Agenten hielden kort daarna op straat een 48-jarige man uit Eindhoven aan. Hij zou de eigenaar van het pand zijn. Hij is meegenomen naar het politiebureau en wordt daar verhoord. De politie onderzoekt zijn mogelijke rol bij het lab, maar hij heeft in ieder geval heel wat uit te leggen.

Verder onderzoek

Specialisten van de politie zijn vermoedelijk nog een groot deel van zondag bezig met onderzoek in de Rapenlandstraat. Er werd een grote hoeveelheid chemicaliën aangetroffen en tal van materialen die verder worden bekeken.

Goede neus

Het is zondag weer gebleken dat bewoners een grote rol kunnen spelen in de strijd tegen dit soort criminaliteit. Zij kennen hun wijk immers het beste. Op onze speciale themapagina vind je meer informatie over wat je moet doen als je het vermoeden hebt dat er ergens in je omgeving een drugslab aanwezig is.