Ga naar content

Mannen met inbrekerswerktuig opgespoord dankzij getuige

Laatste update:

Eindhoven - De politie heeft in de nacht van 26 op 27 februari twee mannen aangehouden op de Frederiklaan in Eindhoven voor (poging) inbraak. De verdachten zijn 30 en 39 jaar oud en komen uit Helmond. Ze waren in het bezit van inbrekerswerktuig. De 39-jarige Helmonder had tevens een mes bij zich. Alle goederen zijn inbeslaggenomen. De verdachten zijn overgebracht naar het politiebureau voor verhoor.

Dankzij een oplettende getuige kwam de politie de mannen op het spoor. De getuige had gezien dat de mannen zich verdacht ophielden bij diverse woningen aan de Klimoplaan en gaf de signalementen door aan de politie. Ze werden kort erna aangehouden op de Frederiklaan. De politie onderzoekt of er in die omgeving ook daadwerkelijk woninginbraken zijn geweest.  

Meld verdacht gedrag

Tijdens vakantieperioden, zowel in de zomer en voorjaars(carnavals) vakanties grijpen inbrekers vaak hun kans om in de verlaten huizen hun slag te slaan. Dit gebeurt niet alleen wanneer bewoners een paar weken weg zijn, ook als mensen een dagje weg zijn proberen inbrekers hun kans te grijpen. Samen zien en horen we meer. Natuurlijk let de politie op vreemde en verdachte situaties in uw wijk. Zoals u dat natuurlijk ook doet. Hoort of ziet u iets ongewoons? Een vreemde auto, een persoon op de uitkijk of een andere situatie die u niet vertrouwt? Noteer details zoals uiterlijk, kleding, kenteken, merk en kleur, en bel direct de politie. Bij spoed of heterdaad belt u 112 en anders 0900-8844. Zo maken we samen een vuist tegen woninginbraak.

Toch ingebroken?

Toch ingebroken of een poging gedaan? Doe altijd aangifte. De politie kan dan een onderzoek instellen en gerichter surveilleren. Met uw aangifte kan een aangehouden verdachte mogelijk vervolgd worden. U kunt aangifte doen via www.politie.nl/aangifte, of door een afspraak te maken via 0900 – 8844.