Ga naar content

Pizzakoerier beroofd, politie zoekt getuigen

Laatste update:

Harderwijk - Donderdagavond 2 februari is een 18-jarige pizzakoerier om 21.10 uur door twee daders beroofd van zijn helm en jas aan de Bakenbergerhout in Harderwijk. Hierbij is de bezorger bedreigd met een vuurwapen of iets wat er sterk op leek. De politie zoekt getuigen van de beroving.

Tijdens de beroving reed een donkere, oudere stationwagen langs. De bestuurder, waarschijnlijk een man, reed vanaf de Leembergerhout rechtsaf de Bakenbergerhout in. Waarschijnlijk heeft deze bestuurder niet in de gaten gehad wat er gaande was, maar de politie wil hem heel graag spreken. Het kan zijn dat hij iets gezien heeft wat waardevol kan zijn voor het politieonderzoek.

Valse bestelling

De bezorger is met een bestelling naar de locatie gelokt waar de beroving plaatsvond. Waarschijnlijk hebben de daders al een poosje voor de beroving in de buurt van deze locatie rondgehangen. Gaat dan om de omgeving van de kruising Bakenbergerhout / Leembergerhout.

Toen de bezorger arriveerde spraken de daders hem aan en eisten zijn helm en jas. Één van de daders bedreigde hem hierbij met een vuurwapen. Nadat de bezorger deze had afgestaan liepen de daders weg richting de Braambergerhout.

Signalement

De twee daders zijn naar schatting rond de 20 jaar oud. Het gaat om een donkergetinte en een blanke jongeman. De donkergetinte jongen heeft een normaal postuur, is ongeveer 1.80m lang, had donderdagavond een kort stoppelbaardje en spreekt accentloos Nederlands. Hij droeg donderdagavond een zwarte pet met kleine opdruk en een donkere jas.

De blanke dader heeft een slank postuur, is langer (ongeveer 1.90m lang) en heeft kort, blond haar met een kuifje. Hij had geen gezichtsbeharing en spreekt ook accentloos Nederlands. Opvallend detail is dat deze dader een bril met een zwart, vierkant montuur droeg.

New York Pizza jas gestolen

Bij de beroving is de gele fluorescerende jas van New York Pizza van de bezorger gestolen. De mogelijkheid bestaat dat de daders met deze jas een overval of beroving willen plegen. Heeft u zelf geen pizza besteld, doe dan niet open als iemand met een dergelijke jas voor de deur staat. Mogelijk zijn de jas en helm ook ergens gedumpt. Vindt u een helm of New York Pizza jas, bel meteen de politie.

Tips?

Denkt u donderdagavond de daders van deze beroving gezien te hebben of herkent u één of beide daders aan het uitgebreide signalement? Of bent u of kent u de automobilist waar de politie contact mee zoekt? Neem dan contact op met de politie via 0900-8844 of via het tipformulier op deze pagina. Anoniem een tip doorgeven kan ook, via 0800-7000 (Meld Misdaad Anoniem).

 

2017052730