Ga naar content

Politie zoekt doorrijder na aanrijding fietsers

Laatste update:

Rotterdam - Donderdagavond rond 22.00 uur reed een automobilist op de Spinozaweg in Rotterdam-Zuid twee fietsers aan. De bestuurder van de witte Volkswagen bestelwagen reed na het incident door. Een van de slachtoffers, een Rotterdamse vrouw van 20 jaar, brak haar bekken. De politie zoekt de doorrijder.

Ambulance

De twee vrouwen (20) staken vanaf het fietspad uit de richting van het Maasstad ziekenhuis de Spinozaweg over in de richting van de Sluiskreek. Tijdens het oversteken werden zij van rechts aangereden door een bestelwagen die zij geen voorrang verleenden, komend vanaf de Kreekhuizenlaan. Een 20-jarige vrouw uit Mijdrecht werd licht aangetikt en kwam ten val. Zij raakte daarbij niet gewond. Haar vriendin werd echter harder geraakt en kwam een aantal meters verder terecht. Zij brak daarbij haar bekken en liep nog wat andere verwondingen op. Ze was wel aanspreekbaar.

Getuigenoproep

De witte bestelwagen van Volkswagen, die aan de voorkant het VW-embleem mist, remde iets af, maar reed vervolgens toch door in de richting van station Lombardijen. De politie wil graag spreken met de bestuurder, met mensen die getuige waren van het incident of mensen die informatie hebben waar de aan de voorkant beschadigde bestelwagen met ontbrekend logo zich nu bevindt.

Bel daarvoor met 0900-8844, anoniem via 0800-7000 of vul onderstaand tipformulier in.