Ga naar content

DNA-match leidt naar verdachte van diefstallen uit bedrijf

Laatste update:

Gouda, Waddinxveen - De politie heeft dinsdagmorgen 10 januari een 33-jarige man uit Gouda in zijn woning aangehouden op verdenking van het plegen van vier bedrijfsinbraken in 2010 en 2011.

De politie kwam de verdachte op het spoor na een DNA-match. Na de inbraken werd tijdens forensisch onderzoek DNA aangetroffen. Het DNA werd vergeleken met de aanwezige DNA profielen in de databank van het Nederlands Forensisch Instituut. Dit leverde toen nog geen match op. Hier kwam verandering in toen eind 2016 de Gouwenaar, in verband met veroordelingen in het verleden, DNA afstond. Dat DNA werd opgenomen in de databank en opnieuw vergeleken. Zijn DNA kwam overeen met het aangetroffen DNA bij de vier inbraken.

Vier bedrijfsinbraken

Drie van de vier inbraken vonden plaats in Gouda en één in Waddinxveen.  De eerste inbraak in 2010 was bij een bedrijf aan de Harderwijkweg in Gouda. Op zaterdag 10 juli werd bij het pand een ruit vernield waarna er een laptop werd gestolen. De drie andere inbraken waren bij sportcomplexen en werden gepleegd in 2011. Zaterdag 30 april werd bij het complex aan de Groenhovenpark in Gouda niets weggenomen. Wel waren er diverse ramen en deuren vernield waardoor er veel schade was. Bij een sportcomplex in Waddinxveen aan de Alberdingk Thijmlaan was eveneens een raam vernield en was er geld weggenomen. Donderdag 7 juli werd uit een kantoor van een sporthal aan de Burgemeester van Reenensingel een laptop weggenomen. Ook hier wist de dader binnen te komen door een ruit te vernielen.

De Gouwenaar heeft na zijn verhoor een dagvaarding gekregen om zich te verantwoorden voor de rechter.