Ga naar content

Politie houdt vrouw aan na steekincident Rotterdam

Laatste update:

Rotterdam - Agenten hielden dinsdagmiddag een 21-jarige vrouw uit Tilburg aan. Zij wordt ervan verdacht in een woning aan de Palsterkamp een man te hebben gestoken met een mes.

Politieagent met portofoon

Een voorbijganger hoorde rond kwart voor vijf dat er werd gevochten in de woning. Agenten gingen op onderzoek uit en troffen de bewoner aan met steekwonden. Hij verklaarde te zijn gestoken door een vrouw. Een geschil in relationele sfeer ging daar vermoedelijk aan vooraf. De vrouw had inmiddels de woning verlaten. Niet veel later kon de politie de Tilburgse aanhouden. De 25-jarige bewoner werd overgebracht naar het ziekenhuis. Zijn verwondingen bleken mee te vallen.

Huiselijk geweld

De politie is er veel aan gelegen om geweld in de privésfeer terug te dringen. Door in te grijpen kan een vaak jarenlange gewelddadige relatie worden beëindigd. Daders worden verantwoordelijk gesteld voor hun daden, het slachtoffer krijgt steun en misschien nog het belangrijkste: kinderen leren dat geweld niet gewoon is. Het is belangrijk dat slachtoffers van huiselijk geweld aangifte of melding doen en dat zij steun krijgen van hun directe omgeving. Bekijk meer informatie op de themapagina huiselijk geweld.