Ga naar content

Na uitzending Opsporing Verzocht rechtmatige eigenaar Cartier-horloge gevonden!

Laatste update:

Albergen Enschede - Het horloge werd getoond in de uitzending van Opsporing Verzocht waarop tipgeefster reageerde en de rechercheurs waardevolle informatie gaf.

Tijdens een controle bij een goudwisselkantoor in Enschede heeft de politie op 6 september 2016 een horloge van het merk Cartier type Santos automatic in beslaggenomen voor nader onderzoek. Het betrof een bijzonder horloge voorzien van 24 diamantjes. Uit het horloge waren specifieke kenmerken als het serienummer weggesleten.

De politie vermoedde dat het horloge mogelijk van diefstal afkomstig was. Daarom is een foto van het horloge op 15 september 2016 op www.politie.nl geplaatst om de rechtmatige eigenaar te vinden. Echter zonder succes. Ook is het klokje getoond in de uitzending van het regionale opsporingsprogramma Onder de Loep.
Ondertussen hadden de rechercheurs met diverse specialisten zowel in het binnen- als buitenland (Zwitserland) contact opgenomen. Het spoor liep dood bij een juwelier in Zwolle.  Inmiddels was door een speciale techniek het serienummer achterhaald. Echter dit nummer was niet te koppelen aan een aangifte.

Het horloge is daarom getoond in de uitzending van Opsporing Verzocht ,afgelopen dinsdag 11 januari 2017. Er kwamen meerdere tips hierover binnen. Er reageerde ook een medewerkster van Cartier. Zij zette de recherche met haar informatie op het goede spoor.  Dankzij de informatie die zij doorgaf kon achterhaald worden dat het horloge is gestolen op 20 november 2015 uit een woning in Albergen.

Het bleek dat het specifieke serienummer niet was vastgelegd in deze aangifte. De aangever kon echter 100% aantonen dat het horloge destijds bij hem gestolen was uit zijn woning. Het bijzondere is echter dat de diamantjes niet in opdracht van de aangever in het horloge zijn gezet. Het leek een damesmodel maar is een herenmodel. De 24 diamanten zijn na de inbraak op het horloge aangebracht.
 
Een 40-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats heeft het horloge ingeleverd bij het goudwisselkantoor. Hij moet nog gehoord worden.

2016441847  2015568496  ^cw