Ga naar content

Onderzoek straatroof afgehandeld

Laatste update:

Alkmaar - Met de aanhouding en het verhoor van drie 14-jarige jongens uit Alkmaar en Bergen heeft de politie het onderzoek naar een straatroof op donderdag 15 december afgerond.

Op de bewuste donderdag, omstreeks 21.15 uur, liep een 15-jarige Alkmaarder met een vriend door het park Rekerhout in zijn woonplaats. Hij had in het park een afspraak met een aantal jongens om illegaal vuurwerk van hen te kopen. Deze jongens hadden een rugzak bij zich waarin het vuurwerk zat. Toen het op handelen aankwam, werd het slachtoffer bedreigd met een mes. Hij kreeg het wapen zelfs tegen zijn keel gedrukt. Het slachtoffer moest zijn geld afgeven. Hierna gingen de daders er met hun vuurwerk en het geld vandoor. Het slachtoffer liep geen letsel op.

Na onderzoek kon de politie op 3 januari de eerste verdachte aanhouden, op 9 januari gevolgd door de twee andere verdachten. Zij werden allen in verzekering gesteld en zijn inmiddels voorgeleid voor de Rechter Commissaris. De verdachten zijn onder voorwaarden vrijgelaten.

2016280835