Ga naar content

Man gaat mee naar bureau, vriend gaat er met auto vandoor

Laatste update:

Middelburg - In de nacht van zaterdag op zondag, rond 04.15 uur, zagen agenten een personenauto rijden over de Koestraat in Middelburg. Ze lieten de auto stoppen om de bestuurder te controleren. Hij moest een blaastest doen en hieruit bleek dat hij teveel had gedronken.

De bestuurder, een 27-jarige man uit Vlissingen, is meegegaan naar het politiebureau om de zaak af te handelen. Omdat hij in het gezelschap was van drie andere personen, gaf hij zijn autosleutel aan een van hen. Op deze manier konden ze nog een beetje muziek luisteren in de auto. Hij gaf duidelijk aan dat er niet in zijn auto gereden mocht worden. Maar dat liep een beetje anders…

Toen de agenten en de Vlissinger op het bureau waren en de man een proces-verbaal kreeg voor het rijden onder invloed, hoorden de agenten via de portofoon dat er een achtervolging gaande was tussen Middelburg en Oost-Souburg. De achtervolgde personenauto bleek de auto van de 27-jarige Vlissinger te zijn. Tijdens de achtervolging is zijn auto beschadigd. De Vlissinger heeft aangifte gedaan van joyriding. De man die zijn auto bestuurde, een 25-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats is aangehouden en overgebracht naar een politiecel in Torentijd.