Ga naar content

Voetgangster in kritieke toestand in ziekenhuis na aanrijding Spaklerweg

Laatste update:

Amsterdam - Update: Voetgangster niet overleden De 23-jarige voetgangster die betrokken was bij een aanrijding op de rijbaan van de Spaklerweg ligt in kritieke toestand in het ziekenhuis. Door een interne communicatiefout  heeft de politie eerder abusievelijk gemeld dat ze overleden zou zijn. De betrokken politiemensen betreuren hun fout en hun gedachten gaan uit naar de familie en vrienden van het slachtoffer. 

Eerder uitgebracht bericht:

23-jarige vrouw overleden na aanrijding

Een 23-jarige vrouw is vannacht in het ziekenhuis overleden nadat  zij gisteravond werd geschept door een personenauto.

Om 20.15 uur op 26 januari stak de 23-jarige vrouw de rijbaan van de Spaklerweg over waar zij werd aangereden door een man in een personenauto. De vrouw werd met ernstig letsel naar het ziekenhuis vervoerd. De bestuurder van de auto, een 66-jarige man, is aangehouden en verhoord, zoals gebruikelijk na ernstige verkeersongevallen. Er is geen indicatie van alcoholgebruik door de bestuurder geconstateerd. Hij is inmiddels weer vrij.

 

Getuigen

Het team Opsporing Ernstige Verkeersongevallen doet onderzoek naar de toedracht van het ongeval en heeft inmiddels verschillende getuigen gesproken. Mensen die getuige waren en nog niet met de politie hebben gesproken, wordt verzocht zich alsnog te melden via 0900-8844.