Ga naar content

Woningbrand ontstaan in ruimte met hennepkwekerij

Laatste update:

Emmer Compascuum - De brand die op nieuwjaarsavond woedde in een woning in Emmer-Compascuum is ontstaan in een ruimte waarin een hennepkwekerij zat. Wat exact de oorzaak van de brand is geweest kan niet meer worden nagegaan. Dat blijkt uit een onderzoek van de forensische opsporing van de politie dat maandag plaatsvond.

Bij de brand raakte een deel van de woning en inpandige bedrijfsruimte zwaar beschadigd. Tijdens de bluswerkzaamheden was er al een sterk vermoeden dat in het pand een hennepkwekerij gevestigd was. De 26-jarige bewoner is aangehouden en ingesloten voor verhoor. 

Meld verdachte situaties
Het is bekend dat hennepkwekerijen brandgevaar kunnen opleveren. Het is ook mede daarom van belang dat hennepkwerkerijen worden ontmanteld. Om dit te kunnen doen heeft de politie uw hulp nodig. Als er signalen zijn van een hennepkwekerij of daarmee gepaard gaande verdachte situaties, geef dit dan door aan de politie. Via www.politie.nl/contact is te zien hoe dit soort meldingen kan worden doorgegeven. Het is ook mogelijk om anoniem meldingen door te geven aan Meld Misdaad Anoniem, via 0800-7000.