Ga naar content

Zaken in Bureau GLD van 1 februari

Laatste update:

Wijchen, Nunspeet, Ede, Aalten, Heerde, Lienden - Deze week in Bureau GLD weer zaken met goede camerabeelden. Bureau GLD wordt elke woensdagavond vanaf 17.20 uur (direct na het nieuws) elk uur uitgezonden op Omroep Gelderland en zal daarna elk uur worden herhaald.


Naderhand worden de zaken ook geplaatst onder 'Gezocht' of 'Vermist' op www.politie.nl. Bij de items zullen de filmpjes van de uitzendingen te zien zijn, evenals foto's van verdachte personen of aangetroffen goederen.

Bureau GLD

Wijchen, overval cafetaria
Op zaterdagavond 5 november werd een cafetaria in Wijchen overvallen door een man met een vuurwapen. Medewerkers werden gedwongen geld en sigaretten af te geven. Korte tijd later werd een verdachte aangehouden. Deze verdachte zit nog steeds vast maar ontkent zijn betrokkenheid.
2016545982

Nunspeet, diefstal babymelkpoeder
Op donderdagmiddag 8 december nam een onbekende man voor ruim 100,- aan babyvoeding weg bij een zaak aan de Dorpsstraat in Nunspeet. De man gebruikte daarbij een vermoedelijk geprepareerde tas.
2016598765

Ede, inbraak in woning
Bij een woning aan de Jan Steenlaan in Ede werd tussen woensdag 15 juni en donderdag 17 juni ingebroken. Bij de inbraak werd oa een bankpas buitgemaakt. Met deze pas werd gepind bij de Rabobank aan de Stadspoort.
2016299457

Aalten/Utrecht, phishing
Een inwoner van Aalten ontving begin november een met het verzoek een nieuwe bankpas aan te vragen. De mail bleek echter niet van de bank te komen maar van criminelen. Met de door het slachtoffer ingevulde informatie werd een nieuwe bankpas aangevraagd en een groot geldbedrag opgenomen.
2016553070

Heerde, diefstal uit winkel
In de nacht van 4 op 5 december wordt door een man ingebroken bij een winkel aan de Dorpsstraat in Heerde. De man forceert het slot, rent naar binnen en en weet uiteindelijk met een (klein) geldbedrag de winkel te verlaten
2016592961

Lienden, woningoverval
Op 26 januari wordt door een vrouw aangebeld bij een woning in Lienden. Als de bewoner open doet wordt hij met geweld de woning ingeduwd. Tijdens de worsteling die ontstaat  wordt pepperspray gebruikt en ook is er sprake van een vuurwapen.
2017041424