Ga naar content

'Thuishulp' helpt vrouw van sieraden af

Laatste update:

Uitgeest - Een 84-jarige vrouw is dinsdagavond in Uitgeest het slachtoffer geworden van een babbeltruc. Bij haar woning aan de Burgemeester van Roosmalenstraat werd rond 20.00 uur aangebeld. Iemand die zich uitgaf als thuishulp kwam bij de vrouw op bezoek.

Twee agenten nemen aangifte op bij dame thuis

De bewoonster nam de vrouwelijke dader mee door haar woning, dit om haar woonsituatie te laten zien. Op zolder aangekomen werd de vrouw een paar minuten aan de praat gehouden. Waarschijnlijk heeft op dat moment een handlanger de kans gezien dingen uit de woning te pikken. Het slachtoffer heeft de diefstal later op de avond ontdekt. De vrouw mist onder meer geld en sieraden. Mensen die iets weten van de diefstal of zelf slachtoffer zijn geworden, worden verzocht te bellen met 0900-8844.

2017002467

Babbeltruc

Diefstal door een ‘babbeltruc’ komt steeds vaker voor: onbekenden bellen bij u aan en gebruiken een mooie smoes om binnen te komen. Vervolgens stelen zij uw geld en andere waardevolle bezittingen. In sommige gevallen gebeurt dit in combinatie met bedreiging en/of geweld. De politie is alert op deze vorm van diefstal. Lees meer over babbeltrucs en hoe u kunt voorkomen dat u slachtoffer wordt.