Ga naar content

Tweede Nuenenaar aangehouden in onderzoek naar dodelijke overval Mien Graveland

Laatste update:
Woordvoering:
Oost-Brabant

Helmond - In het onderzoek naar de dodelijke overval op de hoogbejaarde mevrouw Mien Graveland uit Helmond heeft de politie woensdag 4 januari een 30-jarige man uit Nuenen aangehouden. Hij is rond 07.00 uur gearresteerd in zijn woning en wordt vandaag in verzekering gesteld voor verder onderzoek.

Jas met opdruk technische recherche

In deze zaak werden de afgelopen maanden al twee andere verdachten aangehouden. Op woensdag 21 december arresteerde de politie een 31-jarige man uit Nuenen en woensdag 28 september werd in Rotterdam een 25-jarige man uit Schiedam opgepakt. Beide verdachten zitten in voorlopige hechtenis. Vrijdag 6 januari dient tegen de Schiedammer een pro-forma-zitting bij de rechtbank in ’s-Hertogenbosch. Het onderzoek naar de dodelijke overval gaat intussen volop door, waarbij meer aanhoudingen niet uitgesloten kunnen worden.

Veel impact

De 86-jarige weduwe werd vrijdag 29 augustus 2014 tussen 10.30 en 13.30 uur in haar woning aan de Bestevaer in Helmond overvallen door meerdere mannen. Het slachtoffer raakte bij de overval zwaargewond. Ze werd opgenomen in het ziekenhuis en overleed daar diezelfde avond. De dodelijke overval had en heeft veel impact op de nabestaanden en de inwoners van de wijk waarin de hoogbejaarde vrouw woonde.