Ga naar content

Onderzoek overval drogisterij

Laatste update:

Hoogeveen - De politie is zaterdag 1 juli een onderzoek gestart naar een gewapende overval op een drogisterij aan de Hoofdstraat.

Agent praat door portofoon

Bij de politiemeldkamer kwam rond 09:40 uur de melding binnen dat er een overval had plaatsgevonden bij een drogisterij. De overvaller zou hebben gedreigd met een steekwapen en met een nog onbekende buit lopend zijn vertrokken. Hierbij raakte niemand gewond. Agenten hebben in de omgeving gezocht naar de overvaller. Ook werd hierbij een burgernetactie opgestart met het verzoek om uit te kijken naar de overvaller.

Signalement

De dader is een man met een licht getinte huidskleur, ongeveer 1.75 meter lang. Hij droeg een grijze trui met capuchon en een petje. Verder droeg hij een strakke broek en had een blauwe tas bij zich en was in het bezit van een steekwapen.

Onderzoek

De recherche is een onderzoek gestart en vraagt mensen die informatie hebben over deze overval zich te melden. Getuigen kunnen contact opnemen met de politie via 0900-8844 of via ons contactformulier. Ook zal er onder andere gekeken worden of er beelden in de omgeving van de winkel beschikbaar zijn waarop de dader goed zichtbaar is. 

Camera in beeld

De politie gebruikt in het dagelijks werk vaak camerabeelden om misdaden op te lossen. Om te weten waar camera’s geïnstalleerd zijn en wat zij ‘zien’, maakt de politie gebruik van een databank, genaamd‘Camera in Beeld’. Met deze databank kan de politie nog sneller zien waar in de buurt van een misdaad zich camera’s bevinden die mogelijk beelden van de dader hebben.