Ga naar content

Twee aanhoudingen na vechtpartij in Oisterwijk

Laatste update:
Woordvoering:
Zeeland-West-Brabant

Oisterwijk - Op de Balbian Versterlaan zijn zaterdag 15 juli 2017 omstreeks 03.50 uur na een vechtpartij een 18-jarige Tilburger en een 19-jarige Oisterwijker aangehouden ter zake het verstoren van de openbare orde. Bij twee andere vechtpartijen in Oisterwijk, waar het dit weekend kermis is, raakten twee mannen gewond.

De politie kreeg een melding dat er een vechtpartij gaande was in het park achter het gemeentehuis. Een voorbijganger had gehoord dat iemand riep dat hij een mes ging halen. Agenten die ter plaatse kwamen zagen dat er inderdaad gevochten werd door een man of 10-15. De groep stoof uit elkaar op twee knapen na. Zij reageerden recalcitrant en brutaal naar de dienders. Ze weigerden het park te verlaten en gingen demonstratief op de grond zitten. Hierop zijn ze aangehouden.  

Nog twee vechtpartijen

Omstreeks 00.40 uur heeft er ook een vechtpartij op de parkeerplaats aan de Gemullehoekenweg plaats gevonden. Er gingen meerdere politie eenheden ter plaatse. Beveiligers vertelden dat twee groepen het al eerder op de kermis met elkaar aan de stok hadden gekregen. Een 23-jarige in Oisterwijk verblijvende man werd met verwondingen met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht.. 

Rond 04.00 uur werd op de Dorpsstraat een 25-jarige Oisterwijker aangetroffen met een flinke hoofdwond. Volgens omstanders had hij tijdens een vechtpartij een flinke klap gehad waarna hij met zijn achterhoofd op de grond was gevallen. Ook hij werd met een ambulance voor behandeling naar het ziekenhuis vervoerd. Het was vannacht nog niet duidelijk of de slachtoffers aangifte doen.