Ga naar content

Drugsdealer op heterdaad betrapt na tip

Laatste update:

Boxtel - Een inwoner van Boxtel werd donderdagavond 20 juli in zijn woonplaats aangehouden op verdenking van handel in harddrugs. Wij betrapten de verdachte op heterdaad toen hij drugs verkocht op straat. De gemeente onderzoekt of de woning van de verdachte voor drie maanden gesloten kan worden.

In de boeien, aangehouden

Een anonieme tip over mogelijke handel van harddrugs vanuit een woonruimte aan de Fellenoord in Boxtel was voor ons aanleiding om onderzoek te doen hiernaar. De bestrijding van de lokale drugshandel heeft onze volle aandacht. Plaatsen waar gedeald wordt pakken we aan. Dit zorgde ervoor dat wij donderdagavond kort voor 21.00 uur op de Burgakker in Boxtel de bewoner van de woning aan de Fellenoord aanhielden in verband met handel in drugs.

Drugshandel

Eerder die avond zagen wij dat de verdachte op de Victor van Alphenlaan, de Fellenoord en op de Grote Beemd drugs verkocht. De verdachte kopers zijn ook aangehouden. Het gaat om een 48-jarige man uit Schijndel, een 53-jarige vrouw uit ’s-Hertogenbosch en twee mannen van 49 en 32 uit Boxtel. Bij drie van hen zijn gebruikershoeveelheden harddrugs gevonden. Zij zijn verhoord en daarna in vrijheid gesteld. De 32-jarige verdachte werd ook betrapt tijdens een transactie met de hoofdverdachte. Bij hem werden geen harddrugs gevonden. Hij zit nog vast voor verder onderzoek.

Onderzoek woning

Na de aanhouding van de verdachte drugshandelaar gingen wij verder met een onderzoek in zijn woning aan de Fellenoord. In het pand vonden wij diverse bolletjes harddrugs en gripzakjes met drugs. Ook namen we twee ampullen met een nog onbekende vloeistof in beslag. Bij zijn aanhouding gooide de man nog vier bolletjes drugs en een gripzakje weg. Alle aangetroffen drugs zijn in beslag genomen. De verdachte bewoner zit vast voor verder onderzoek.

Sluiting pand

Burgemeester Mark Buijs van Boxtel laat onderzoeken of hij naar aanleiding van de drugsvondst het pand voor drie maanden kan laten sluiten op basis van de Wet Damocles. “Veiligheid in Boxtel, dat doen we met elkaar. Dit is hier een schoolvoorbeeld van. Een inwoner ziet iets en tipt de politie, de politie doet haar werk met succes en vervolgens kijk ik als burgermeester of ik de loop van criminelen naar het pand eruit kan halen door het drie maanden te sluiten. Door zo samen te werken geven we niet alleen een heel duidelijk signaal af, maar zetten we criminelen ook daadwerkelijk de voet dwars”, zo laat de burgemeester in een reactie weten.

Waar meld ik drugsoverlast?

Bel met de politie op 0900-8844 als u vermoedt dat er in uw buurt of wijk wordt gehandeld in drugs. We kunnen de drugsbestrijding niet alleen doen en hebben uw hulp nodig. Blijft u liever anoniem, deel uw informatie dan via Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000.