Ga naar content

Aanhoudingen na drugsvondst preventief fouilleren op Rotterdam Zuid

Laatste update:

Rotterdam - Bij agenten was het afgelopen woensdag twee keer raak toen zij twee auto’s aan de kant zetten in het kader van preventief fouilleren. In de beide auto’s troffen de agenten een hoeveelheid drugs aan. De bestuurder en een bijrijder zijn aangehouden.

Twee keer raak

Bij het controleren van een auto op de Mijnsherenlaan, merkten de agenten op dat er een sterke henneplucht uit kwam. Toen zij de laadruimte bekeken, zagen ze een doos waar de lucht uit vandaan kwam. In de doos troffen de agenten twee zakken hennep aan. Na weging bleek het om ruim twee kilo te gaan.

Op de Pleinweg zetten de agenten een auto met drie inzittenden aan de kant. Toen zij de bijrijder fouilleerden, vonden ze drie ponypacks in zijn jas en nog een losse hoeveelheid drugs. Volgens de man zelf had hij dit gevonden. De collega’s zagen ook dat de man 360 euro in bezit had die hij niet kon verklaren. Drugs en geld zijn in beslag genomen. Beide heren, respectievelijk 63 jaar uit Voorburg en 28 jaar uit Bergen op Zoom, mochten mee naar het bureau om een verklaring af te leggen.

Veiligheidsrisicogebieden

Preventief fouilleren mag alleen in zogenaamde Veiligheidsrisicogebieden, die zijn aangewezen door de burgemeester. Deze aangewezen stadsdelen betreffen gebieden waar de afgelopen jaren meerdere malen de openbare orde verstoord is geweest door de aanwezigheid en het gebruik van wapens. Ook willen politie, gemeente en Openbaar Ministerie met de maatregelen het veiligheidsgevoel onder de bewoners en bezoekers van deze wijken een positieve impuls geven. Het aanwijzen van Veiligheidsrisicogebieden komt tot stand na nauw overleg met politie en Openbaar Ministerie. De politie mag uiteraard ook optreden tegen andere zaken die men aantreft tijdens het fouilleren, zoals drugs.