Ga naar content

Man verdronken bij tragisch ongeluk Nessestrand

Laatste update:

Rotterdam - Een 42-jarige man was maandagmiddag met zijn zoon aan het zwemmen toen hij opeens kopje onder ging. Vermoedelijk was hij te vermoeid en kon hij zichzelf niet meer boven water houden. Hulpdiensten zochten zo'n twintig minuten naar de man. Daarna werd hij op de kant gereanimeerd, maar dat mocht niet meer baten.

Ambulance

De man uit Bleiswijk was met zijn tienerzoon in een diep gedeelte van de Zevenhuizerplas aan het zwemmen toen hij rond 16.15 uur kopje onder ging. Het lukte hem niet meer om verder te zwemmen en ging kopje onder. Zijn zoon probeerde hem uit alle macht te redden, maar dit lukte helaas niet. 

De hulpdiensten werden gealarmeerd en startten een zoektocht. Na zo'n twintig minuten werd de man door de reddingsbrigade gevonden en aan de kant gebracht, waar de man direct werd gereanimeerd. Helaas mocht dit niet meer baten. 

Slachtofferhulp

Er waren maandagmiddag veel mensen op het Nesselandestrand aanwezig. Veel omstanders waren getuigen van de zoektocht en reanimatie. Het kan zijn dat mensen na deze ingrijpende gebeurtenis behoefte hebben om hierover te praten. Op www.slachtofferhulp.nl zijn tips te vinden hoe met deze ingrijpende gebeurtenis om te gaan. Ook kan er gebeld worden met het nummer van Slachtofferhulp 0900-0101.