Ga naar content

Politie onderzoekt bedreigingen op woonwagenkamp

Laatste update:

Wouw - De politie heeft woensdagmorgen aan de Boterstraat een man aangehouden tijdens een politieonderzoek naar bedreigingen op 10 juni jl.

De politie kreeg op zaterdagmiddag 10 juni jl. een melding dat aan de Boterstraat onderling ernstige bedreigingen waren geuit. Meerdere politieagenten gingen naar het woonwagenkamp. Terwijl de eerste agenten arriveerden en probeerden overzicht in de situatie te krijgen, escaleerde deze. Er ontstond een vechtpartij tussen de bewoners, waarbij over en weer werd geslagen en spullen naar elkaar werden gegooid. Meer agenten kwamen ter plaatse en haalden de partijen uit elkaar.

Aanhouding

Blijkt dat de gemoederen op het woonwagenkamp sinds een onderzoek door politie en gemeente in maart 2016 onderling zijn opgelopen. Destijds werden vijf mensen aangehouden na de vondst van drie hennepkwekerijen op het woonwagenkamp. De politie is na het tumult op 10 juni jl. een onderzoek gestart naar de bedreigingen. Woensdagmorgen is een van de bewoners aangehouden. Hij is voor verder onderzoek en verhoor naar het politiecellencomplex Mijkenbroek in Breda gebracht en ingesloten. Meer aanhoudingen worden niet gesloten

Wet- en regelgeving

De politie en gemeente Roosendaal controleren regelmatig op geldende wet- en regelgeving op het woonwagenkamp aan de Boterstraat. Het doel van dit gezamenlijk optreden is een halt toeroepen aan onregelmatigheden op het woonwagenkamp.