Ga naar content

Arrestaties na mishandeling BOA

Laatste update:

Biezenmortel - Na een uitvoerige zoekactie hielden we woensdagochtend 5 juli in Berkel-Enschot vier jongeren aan op verdenking van het mishandelen van een Buitengewoon Opsporingsambtenaar (BOA) van het Brabants Landschap. Het viertal zit vast voor verder onderzoek.

Politieuniform en tenue BOA

De BOA was woensdagavond bezig met een visserijwetcontrole aan de Leemkuilen in Biezenmortel. Rond 22.30 uur controleerde hij een groep jongeren die aan het vissen waren en een vuurtje stookten. De BOA vroeg naar de identiteitsbewijzen waarop één van de jongeren weg wilde lopen. Toen de BOA hem tegenhield verzette hij zich door de BOA te slaan en te schoppen. De andere jongens bemoeiden zich hiermee en schopten en duwden de BOA, die ondertussen de jongen die het op een lopen wilde zetten in de boeien sloeg. Deze zag echter alsnog kans om ervandoor te gaan. Toen de BOA hem achterna wilde gaan lieten de jongens hem struikelen. 

Arrestaties

Wij zijn na de melding meteen naar de locatie gegaan en hebben in de omgeving uitgekeken naar de verdachten. Ook werd vanuit de lucht met de politiehelikopter gezocht. Helaas leverde dat niet direct resultaat op. Verder onderzoek bracht ons later in de ochtend bij een woning in Berkel-Enschot waar 4 verdachten werden aangehouden. Het gaat om twee jongens van 14 en 17 jaar die op het adres van de aanhoudingen wonen, een 18-jarige inwoner van Oisterwijk en een 17-jarige jongen uit Tilburg. Deze laatste is de geboeide verdachte die de benen had genomen. De vier verdachten zitten vast voor verder onderzoek.

Geweld tegen hulpverleners

De politie en medewerkers met een publieke taak bieden hulp of service aan mensen die daar behoefte aan hebben. Wij zetten ons in om iedereen zo goed mogelijk te helpen, maar vragen daarbij wel wederzijds respect. Wij begrijpen emoties, maar hebben geen begrip voor agressie en geweld. Agressie of geweld, in welke vorm dan ook, wordt niet getolereerd. Dit geldt voor iedereen die bij de politie werkt: agenten, rechercheurs, medewerkers van de meldkamer, baliemedewerkers, medewerkers van ondersteunende afdelingen en voor medewerkers met een publieke taak. Dergelijke incidenten hebben hoge prioriteit. Lees meer over geweld tegenover politie en hulpverleners op www.politie.nl onder "thema's" vind je het thema "Geweld tegen politie en hulpverleners"