Ga naar content

Verkeerscontroles

Laatste update:

Almere - Donderdag 6 juli werd een verkeerscontrole gehouden op verschillende locaties. Vijf rijbewijzen werden ingevorderd omdat de eigenaren daarvan te hard reden.

Controle 17.15-19.15 uur
Tussen 17.15 en 19.00 uur vond de controle plaats op een carpoolplaats aan de Tussenring. Met behulp van laserapparatuur en een ANPR-auto (Automatic Number Plate Recognition) werden bestuurders op de A6 tussen Almere Buiten-Oost en de Spectrumdreef en tussen Almere-Stad en Almere-Buiten gecontroleerd. Van de 25 voertuigen, werd van vijf bestuurders het rijbewijs ingenomen. Zij overtraden de maximumsnelheid met meer dan 50 km/uur. Ook werden er boetes uitgedeeld voor onder andere mobiel bellen en losliggende lading. Alle bestuurders slaagden voor de alcoholtest.

Controle 20.15 en 22.15 uur
Tussen 20.15 en 22.15 uur werd gecontroleerd op de Bouwmeesterweg. Er werd onder andere bekeuringen uitgedeeld voor rijden zonder gordel (2). Ook werd een blaastest afgenomen bij elke bestuurder, er bleek niemand te veel alcohol te hebben gedronken. Tegelijkertijd vond er een alcoholcontrole plaats op de Polderdreef. Daar moesten 53 bestuurders een blaastest doen, ook hier bleek niemand teveel alcohol op te hebben.

Controle 22.45 en 23.45 uur
Tussen 22.45 uur en 23.45 uur vond er een alcoholcontrole plaats op de Stripheldenweg en op de Buitenhoutsedreef. Daar werden respectievelijk 91 en 198 blaastesten afgenomen. Bij de Stripheldenweg konden alle bestuurders verder rijden zonder boete. Op de Buitenhoutsedreef slaagde één bestuurder niet voor de test. Hij had een promillage van 465 ug/l en kreeg een rijverbod en boete.