Ga naar content

Drie aanhoudingen in onderzoek naar dealen van drugs

Laatste update:
Woordvoering:
Zeeland-West-Brabant

Geertruidenberg / Raamsdonksveer: - Een rechercheonderzoek naar het verkopen van hard- en softdrugs aan minderjarigen in Geertruidenberg en Raamsdonksveer heeft vanmorgen geresulteerd in drie aanhoudingen. Ook werden twee woningen doorzocht.

Bij het politieteam Dongemond kwamen in 2016 meldingen via Meld Misdaad Anoniem (0800-7000) binnen dat een 41-jarige man uit Geertruidenberg zou dealen in verdovende middelen zowel hard- als softdrugs.  Volgens een tipgever zou daarbij ook een 31-jarige vrouw uit Raamsdonksveer betrokken zijn.

Rechercheonderzoek

Er werd besloten om een rechercheonderzoek te starten. Dit leverde tegen beide personen een concrete verdenking op van drugs dealen onder meer aan minderjarigen. Vanmorgen werden zij met toestemming van de officier van justitie aangehouden. Ook een 16-jarige zoon van de 41-jarige verdachte werd aangehouden. Hun woningen werden doorzocht. Daarbij werd drugs aangetroffen. De drie verdachten zijn vastgezet en worden verhoord door de recherche. In het kader van het onderzoek gaan diverse jeugdigen/afnemers benadert worden.