Ga naar content

Hennepknipperij gevonden op aanwijzing van getuige

Laatste update:

Sprundel - Een zeer alerte getuige belde vrijdagavond rond 22.30 uur de politie, omdat hij het vermoeden had dat er iets gaande was in een woning aan de Noorderstraat in Sprundel. Hij verklaarde dat er een hoop beweging in de woning was en dat hij het vermoeden had dat er ‘iets’ gaande was met betrekking tot drugs.

Agenten zijn poolshoogte gaan nemen en zagen dat er meerdere mensen in de woning waren. Ook roken zij de onmiskenbare geur van hennep uit de woning komen. Een van de agenten maakte op niet mis te verstane wijze kenbaar dat de politie aan de deur stond en toen ontstond er lichte paniek bij de aanwezigen. 

Hennepknipperij

De agenten gingen de tuin en de woning in, en ‘bevroren’ de aangetroffen situatie in afwachting van meer collega’s. Ze konden niet voorkomen dat een paar mensen het op een lopen zetten. In de woning werd een hennepknipperij aangetroffen. In totaal zijn zes mensen aangehouden die in de knipperij aanwezig waren. Het gaat om drie mannen (43, 32 en 34 jaar oud) uit Sint Willebrord en Hank en drie vrouwen (46, 28 en 17 jaar oud) uit Sprundel en Leidschendam. Ook werd een grote hoeveelheid gedroogde hennep en henneptoppen gevonden in het huis. Dat is allemaal in beslag genomen. Op dit moment is de exacte hoeveelheid nog niet bekend. Twee auto’s die bij de woning stonden zijn op last van de Officier van Justitie in beslag genomen. De auto’s worden verbeurd verklaard.

Alle zes de verdachten zitten nog vast, de politie gaat zaterdag verder met het onderzoek.