Ga naar content

Man aangehouden met veerdrukwapen Rotterdam

Laatste update:

Rotterdam - Zaterdagnacht hielden agenten een man aan op de Wolphaertsstraat die in het bezit was van een veerdrukwapen. Met een BTGV (Benaderingstechniek gevaarlijke verdachten) is de 26-jarige Rotterdammer aangehouden.

Van zaterdag- op zondagnacht rond 1.00 uur kwam er een melding binnen dat er man op de Wolphaertsstraat zou lopen met twee vuurwapens. De politieagenten die er snel waren, voerden een BTGV uit op het gezelschap van de vier mannen. Tijdens het fouilleren kwamen er geen wapens boven tafel.  De man die aan het signalement van de melder voldeed, is samen met de agenten op basis van de Wet Wapens en Munitie naar zijn huis gegaan voor een doorzoeking. Daar werd een veerdrukwapen gevonden en in beslag genomen. De 26-jarige man uit Rotterdam zit vast en wordt vandaag verhoord.

Vuurwapenmeldingen worden altijd serieus uitgelopen!

Wij zijn blij met de alerte bellers. Soortgelijke meldingen komen in de eenheid Rotterdam vaak voor. Elke vuurwapenmelding wordt uiterst serieus uitgelopen om de veiligheid van agenten en inwoners te garanderen. Inwoners van de regio verwachten dat, recente schietincidenten en vuurwapenvangsten geven er daarnaast alle reden toe. Zelden valt van een afstand te zien of een vuurwapen echt of nep is. Laat duidelijk zijn: denkt u iemand met een vuurwapen te zien, ga er dan niet vanuit dat het om imitatie gaat. Bel altijd de politie. Wekelijks houden we personen aan die met een écht vuurwapen op zak lopen.

Wie weet dat een persoon in het bezit van een (vuur)wapen is, mag de politie altijd bellen via 0900-8844 bellen. Blijft u liever anoniem, bel dan met 0800-7000. Wie daadwerkelijk iemand met een (imitatie)vuurwapen ziet, bel dan altijd 112 bellen, ook ’s avonds of ’s nachts. Hoe meer vuurwapens van straat zijn, hoe beter.