Ga naar content

Nepvuurwapen van vluchtende automobilist in beslag genomen

Laatste update:

Rotterdam en Rozenburg - Rozenburg/Rotterdam – De politie heeft maandagnacht een 54-jarige man uit Rozenburg aangehouden bij het verhoor later die dag dat wel even duurde: zo mocht hij verklaren over een doodsbedreiging, wapenbezit, spookrijden en ander gevaarlijk rijgedrag.

Agenten volop bezig met administratie

Zondagavond kreeg de politie de melding dat de verdachte een familielid met de dood had bedreigd. De man zou ook onder invloed van alcohol verkeren.

Politiemensen gingen op zoek naar de man, ook bij de woning van het familielid, maar troffen hem niet aan. Op het moment dat de agenten belden met de verdachte, zagen zij hem in zijn auto rijden over de Nachtegaallaan.


Gevaarlijk rijgedrag
De 54-jarige automobilist negeerde stoptekens en reed al slingerend met hoge snelheid weg. Op het moment dat de automobilist al spookrijdend op de Botlekweg reed,

konden de politiemensen de achtervolging beëindigen door met het dienstvoertuig tegen zijn auto te tikken.  De verdachte bleek tijdens een blaastest onder invloed van alcohol te verkeren. Tijdens een onderzoek in de auto troffen agenten een gaspistool aan. Het wapen is in beslag genomen en wordt vernietigd.