Ga naar content

Politiebureau Balistraat ’s nachts gesloten

Laatste update:

Amsterdam - Het politiebureau aan de Balistraat sluit vanaf zaterdag 15 juli ’s nachts haar deuren voor publiek. De nachtelijke sluiting heeft geen gevolgen voor de politie-inzet op straat.

Vanaf zaterdag 15 juli is het politiebureau aan de Balistraat 104 tussen 22.00 uur ’s avonds en 07.00 uur ’s ochtends gesloten voor publiek. Bezoekers die buiten de openingstijden komen, worden te woord gestaan via de intercom bij de voordeur die staat doorgeschakeld naar het basisteam Zuidoost-Bijlmermeer.

Nationale politie

Sinds de komst van de nationale politie hebben de meeste politiebureaus vastgestelde openingstijden. De politiemensen die ‘s nachts achter de balie zaten, kunnen op deze manier op straat ingezet worden.

Aangifte doen

In veel gevallen kan ook via internet of telefonisch aangifte gedaan worden. Op https://www.politie.nl/aangifte-of-melding-doen is te lezen hoe dit werkt. Tijdens de nachtelijke uren een afspraak maken om aangifte te doen kan via 0900-8844, of persoonlijk op het politiebureau van basisteam Oost Watergraafsmeer aan de Linnaeusstraat 111 in Amsterdam. Dat politiebureau is 24/7 geopend.

Wel op straat aanwezig

De nachtelijke sluiting van het bureau heeft geen gevolgen voor de politie-aanwezigheid op straat. Hetzelfde aantal agenten blijft –zowel opvallend als onopvallend – in de wijk om de veiligheid te garanderen. Aanrijtijden bij spoedmeldingen nemen niet toe; de politieauto’s die op deze meldingen afgaan, worden centraal aangestuurd.

Politie altijd bereikbaar

De politie is 24 uur per dag, zeven dagen in de week ook telefonisch bereikbaar. Als elke seconde telt, belt u 112. Als geen sprake is van spoed, maar u wilt wel de politie spreken, dan belt u het telefoonnummer 0900-8844.