Ga naar content

Man met hennep op de achterbank vlucht voor de politie na botsing met kind

Laatste update:

Tilburg - Een 23 jarige Tilburger sloeg donderdagavond voor de politie op de vlucht toen hij zich betrapt wist op het vervoeren van een zak hennep. De politie was in gesprek met de man omdat hij kort daarvoor een jongetje van 4 jaar had aangereden.

Wegrijdende politieauto met zwaailicht in nacht

Rond 21.30 uur fietste het 4 jarige jongetje de weg op en werd daarbij aangereden door de Tilburger die op dat moment op het Wittebollenplein reed. Het kind belandde enkele meters verder op het wegdek. De automobilist stopte en bekommerde zich om het slachtoffertje. Ook legde hij hierover een verklaring af aan de politie. Die roken echter een sterke henneplucht bij zijn auto en toen ze de Tilburger vroegen en kijkje te mogen nemen was hij plots zijn sleutels kwijt. Daarop dreigde de politie de auto in beslag te gaan nemen voor verder onderzoek. Korte tijd later bleek de 23 jarige Tilburger de benen te hebben genomen. Hij was via de woning van de ouders van het kind ontsnapt en had in die vlucht schade aan een dak veroorzaakt. In de auto van de man werd even later een zak henneptoppen gevonden. Nadat de politie vervolgens bij zijn ouders in Tilburg had aangeklopt, kwam hij zich kort na middernacht melden. Hij werd aangehouden.

 

Het 4 jarige jongentje werd na de aanrijding meegenomen door ambulancepersoneel. In het ziekenhuis werd hij onderzocht, maar met een wekadvies kon hij gelukkig weer mee naar huis. Voor de ouders, het slachtoffertje en een neefje dat getuige was geweest van de aanrijding, wordt slachtofferzorg geregeld.