Ga naar content

A74 dicht na ongeval met auto en twee vrachtauto's

Laatste update:

Venlo - Bij een aanrijding tussen twee vrachtwagens en een personenauto zijn zaterdagochtend een lichtgewonde gevallen en is er sprake van een grote ravage. De autosnelweg A74 is voorlopig nog afgesloten in verband met opruim- & herstelwerkzaamheden.

Rond 11.00 uur kregen de hulpdiensten melding van de aanrijding die net op Nederlands grondgebied gebeurde. Chauffeur van een vrachtauto voelde zich niet lekker onder het rijden en reed daarom vluchtstrook op. Een andere vrachtwagen raakte vervolgens de geparkeerde vrachtauto, werd draaide daarna links terug weg op, waarbij het tot een botsing kwam met een personenauto. De inzittende van deze vrachtauto raakte hierbij lichtgewond en is voor medische controle overgebracht naar het ziekenhuis. Hulpdiensten van beide zijde van de grens zijn ingezet ter ondersteuning bij het verkeersongeval dat zorgde dat de A74 is gestremd.

Autosnelweg nog afgesloten

Als gevolg van de aanrijding is er filevorming op de A74 richting Nederland. Volgens de VerkeersInformatieDienst (VID) is de autosnelweg voorlopig nog afgesloten voor het verkeer. Er zijn omleidingsroutes ingesteld door de Duitse politie. Advies is voor het verkeer komende vanuit Duitsland om vanaf Kaldenkirchen via de B221 en de A40 richting Nederland te rijden.