Ga naar content

Poging diefstal herdershond; getuigen gezocht

Laatste update:

Krommenie - De dierenpolitie heeft een onderzoek ingesteld naar een poging diefstal van een herdershond in Krommenie.

In de nacht van vrijdag 23 op zaterdag 24 juni werd na middernacht een vrouw aangesproken door een onbekende man, toen zij haar hond aan het uitlaten was op het Visserspad. De man gaf aan dat hij de herdershond van de vrouw wilde kopen. Toen de vrouw niet op dit vreemde voorstel in ging, probeerde de man de hond van alsnog van de vrouw te stelen. Een kort handgemeen ontstond, waarna de man ervandoor ging.

De dierenpolitie heeft o.a. buurtonderzoek gedaan en is op zoek naar getuigen van dit incident. 
Heeft u iets verdachts gezien op het Visserspad afgelopen weekend, dat hiermee te maken kan hebben? Belt u dan s.v.p. met de politie in Zaandijk via tel.nr. 0900-8844. Melding doen via internet kan via het contactformulier.

Welke intenties de man heeft gehad, is niet bekend. Het zou kunnen zijn dat hij de hond wilde hebben bijvoorbeeld vanwege de raskenmerken om mee te fokken, maar dat is niet duidelijk geworden. 

Hondeneigenaren die ook vanuit het niets benaderd zijn door mensen die hun hond willen kopen, worden verzocht dit te melden bij de politie. Bent u getuige van een soortgelijke situatie en ziet u mensen wegrijden in een auto of scooter? Noteer dan s.v.p. altijd het kenteken en geef dit door aan de politie. Diefstal van een dier is een misdrijf, meldt dit altijd bij de politie. Dit kan telefonisch via 0900-8844 of via internet