Ga naar content

Politie lost schoten na bedreiging met mes

Laatste update:

Winterswijk - De politie heeft vanmiddag even voor 13.00 uur op de Vredensestraat in Winterswijk gericht op een man geschoten met als doel hem te kunnen aanhouden. De man, een bekende van de politie, had gedreigd iemand neer te gaan steken en dat was bij de politie gemeld. Vervolgens zijn agenten naar de opgegeven locatie gegaan.

agente bakent gebied af met afzetlint

Agenten zagen de man lopen en spraken hem aan. De man draaide zich om en bedreigde de agenten met een mes. De agenten probeerden de man uit te schakelen met pepperspray maar door de extreme wind had dit geen effect op de verdachte. Omdat de man hen met het mes bedreigde, restte hen niet anders dan het vuurwapen te trekken.

Inmiddels waren er ook andere agenten ter plaatse gekomen om assistentie te verlenen. Na enkele waarschuwingsschoten en gerichte schoten, waarbij de man licht werd geraakt door een schampschot, gooide de man het mes weg in de richting van een agent. Daarna leek hij nog een ander mes te trekken. Na afloop is één mes aangetroffen door de politie. Wat het tweede voorwerp was wat de man in handen had wordt nog onderzocht. Toen de man ook dit voorwerp liet vallen gaf hij gehoor aan de opdrachten van de agenten om zijn handen op een politie-auto te plaatsen en kon hij veilig worden overmeesterd en geboeid. 

De verdachte werd overgebracht naar het ziekenhuis voor behandeling van de verwonding aan zijn been. De man is vervolgens aangehouden en ingesloten op het politiebureau. De politie is ter plaatse bezig met het veiligstellen van de sporen en gaat in kaart brengen hoe een en ander is gelopen. Zoals gebruikelijk is de rijksrecherche op de hoogte gebracht van het schietincident. Ook zij zullen onderzoek doen. 

Getuigen

De politie heeft al met behoorlijk veel getuigen gesproken en is op dit moment niet meer op zoek naar meer getuigen. Wilt u nog wel graag in contact komen met de politie over dit incident? Dan kunt u bellen met de politie via 0900-8844.