Ga naar content

Motordief rijdt in op agent

Laatste update:

Duivendrecht - Drie mannen uit Amsterdam in de leeftijd van 20, 21 en 21 jaar zijn vrijdag 9 juni 2017 omstreeks 02.10 uur nabij het Michaëlplein aangehouden op verdenking van poging tot doodslag en diefstal van een motorfiets.

Detailfoto van een zwaailicht

Naar aanleiding van een melding van een mogelijke diefstal van een motorfiets zagen agenten dat op het Michaëlplein een Volkswagen bestelbus stond. De bestuurder van de bestelbus reed in op de politieauto, waarbij een agent gewond raakte aan haar hoofd.

De bestuurder reed richting de Telstarweg en de twee mannen die zich buiten de bus bevonden vluchtten de bosjes in. De bestuurder sprong uit de bestelbus terwijl deze nog reed en vluchtte ook de bosjes in. De bestelbus kwam tot stilstand tegen een lantaarnpaal, nadat deze nog twee andere auto’s had geraakt.

Drie mannen zijn na een korte zoekactie aangehouden. Bij de zoekactie zette de politie een helikopter in en een hond. De hond beet één van de verdachten nadat deze hem in de bosjes vond. De politie stelt een nader onderzoek in.