Ga naar content

Vier mannen aangehouden tijdens drugsactie

Laatste update:

Goes en Krabbendijke - Vrijdagmiddag zijn in Goes en Krabbendijke vier mannen aangehouden.

De politie startte een onderzoek na meldingen over het mogelijk dealen van drugs op Zuid-Beveland. Rond 16.00 uur werd een 22-jarige inwoner uit Bergen op Zoom aan de Albert Joachimkade in Goes aangehouden. Hij wordt verdacht van het dealen van cocaïne. In zijn woning werd een doorzoeking verricht waarbij, naast een aanzienlijke hoeveelheid verdovende middelen, een geldbedrag van bijna 9.000 euro in beslag werd genomen.

Cocaïne en speed

Tevens werd deze middag aan De Zouterij een 44-jarige man uit Goes aangehouden, die net cocaïne van de Bergenaar had gekocht. Vervolgens werd in zijn woning onderzoek gedaan en werd cocaïne in beslag genomen. Een eveneens 44-jarige huisgenoot van deze man werd ook aangehouden in verband met het in bezit hebben van speed.

Hennepkwekerij

Rond 17.00 uur werd op zolder in een woning aan de Molster in Krabbendijke een hennepkwekerij met ruim dertig planten aangetroffen. De politie heeft in overleg met de Officier van Justitie de plantage laten ontmantelen door een gespecialiseerd ruimingsbedrijf. Daarbij zijn het kweekmateriaal en de planten in beslag genomen. De planten zijn voor de bewijsvoering bemonsterd. Vervolgens zijn al deze goederen vernietigd. Uit onderzoek is gebleken dat de bewoner contacten onderhield met de man uit Bergen op Zoom.

Verhoren

De mannen uit Bergen op Zoom en Krabbendijke zijn voor verder onderzoek en verhoor naar het politiecellencomplex Torentijd in Middelburg gebracht, waar ze zijn ingesloten. Zij worden zaterdag verhoord. De Goesenaren zijn op het politiebureau in Goes verhoord. Zij mochten vrijdagavond het politiebureau verlaten. Tegen hen wordt proces-verbaal opgemaakt.