Ga naar content

Donderdag in Bureau Rijnmond

Laatste update:

Rotterdam - ‘Bureau Rijnmond’ is het wekelijkse opsporingsprogramma van Openbaar Ministerie en politie. Deze week vragen wij onder andere aandacht voor twee overvallen, één in Hellevoetsluis en één in Rotterdam.

Bureau Rijnmond

Overvallen

Overvallen
In de nacht van donderdag 9 op vrijdag 10 maart, werden een 29-jarige man en zijn 25-jarige vriendin in hun woning aan de Van der Takstraat in Rotterdam overvallen. De impact is enorm en dat voor een hele kleine buit. De politie is op zoek naar mensen die meer informatie hebben. 

De tweede overval in deze aflevering vond plaats in Hellevoetsluis in juli vorig jaar. Sinds die tijd is het onderzoek al gaande en de politie hoopt nog steeds deze zaak op te kunnen lossen. Een 21-jarige vrouw werd nl. op grove wijze overvallen door en man en een vrouw, nota bene terwijl haar baby in de woning aanwezig was.

TGO  Westblaak

Een speciaal rechercheteam onderzoekt de wanordelijkheden die in de nacht van zaterdag 11 op zondag 12 maart plaatsvonden op de Westblaak en omgeving. Het onderzoek richt zich op strafbare feiten die zich hebben afgespeeld rondom het escaleren van een demonstratie voor het Turks consulaat aan die straat in Rotterdam. In deze aflevering worden beelden van verdachten van openlijke geweldpleging getoond.

Inbraak

Op 4 december jl werd bij een supermarkt aan de Nieuwe Binnenweg ingebroken. Er is een zwarte kluis meegenomen met daarin enkele duizenden euro’s aan contant geld. Daarnaast zijn ook 35 sloffen sigaretten en 10 dozen met koffie meegenomen. Er zijn beelden van de verdachten.

Babbeltruc

Een 84-jarige vrouw uit Rotterdam is donderdag 16 februari het slachtoffer geworden van een babbeltruc. Fenna, zoals de dame heet, verteld haar verhaal.

Steekincident

Zaterdagavond 18 maart vond er op metrostation Graskruid in Rotterdam-Alexander een steekincident plaats. Het slachtoffer werd met meerdere steekwonden naar het ziekenhuis gebracht. De politie toont beelden van de verdachte en vraagt de hulp van de kijker van Bureau Rijnmond.


‘Bureau Rijnmond’ is het regionale opsporingsprogramma op TV Rijnmond waarbij politie en Openbaar Ministerie de hulp van de kijkers vraagt bij het oplossen van misdrijven. Het programma is op donderdagmiddag, rond 17.20 uur te zien op RTV Rijnmond en wordt vervolgens elk uur herhaald tot de volgende dag 17.00 uur.

Kijk voor meer informatie en de afzonderlijke items ook op www.politie.nl/bureaurijnmond.