Ga naar content

Man bedreigt agent en wordt aangehouden

Laatste update:

Meteren - De politie heeft een 21-jarige man uit Zuid-Scharwoude aangehouden voor het negeren van een stopteken op de A2. Zijn 22-jarige bijrijder uit Heerhugowaard werd ook aangehouden. Hij beledigde agenten en spuugde tot twee keer toe een agent in zijn gezicht. De mannen zijn op de Mark in Meteren aangehouden en meegenomen naar het politiebureau en ingesloten voor verhoor.

Stockfoto

Rond 07.00 uur kreeg de politie de melding dat een auto gevaarlijke manoeuvres uithaalde op de A2, hij reed tussen de file door. Agenten zagen de bewuste auto rijden en gaven hem bij de afrit van Waardenburg een stopteken. De man besloot op de afrit om dit stopteken alsnog te negeren en reed over het verdrijvingsvlak terug de snelweg op. 

De auto werd even later in Meteren weer gezien door agenten en kreeg nogmaals een stopteken. Op de Mark in Meteren werd de bestuurder gecontroleerd. Hij bleek onder invloed van alcohol en blies op het politiebureau een promillage van 0,8. De man is een beginnend bestuurder, waarop zijn rijbewijs werd ingevorderd. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt voor het negeren van een stopteken en het rijden op een verdrijvingsvlak.

De 22-jarige man zat op de achterbank en bemoeide zich met de aanhouding. Hij begon de agenten te filmen. Eenmaal uit de auto wilde de man iets uit de auto halen. Door agenten werd hij hierop aangesproken. Dit negeerde hij en beledigde de agenten, waarop ook hij werd aangehouden. Hij verzette zich tijdens zijn aanhouding en beledigde en bedreigde de agenten. De man spuugde één van de agenten tot tweemaal toe in zijn gezicht. Hij is meegenomen naar het politiebureau en ingesloten voor nader verhoor.

Geweld tegen de politie
De politie vindt agressie en geweld tegen haar medewerkers onacceptabel. Politiebeambten hebben een verantwoordelijke rol in de samenleving en moeten zonder te worden gehinderd hun werk kunnen doen. Met wederzijds respect. Agressie of geweld, in welke vorm dan ook, tegen medewerkers wordt niet getolereerd. Tegen de 22-jarige is aangifte gedaan van bedreiging. Hij is ingesloten voor nader verhoor en tegen is proces-verbaal opgemaakt. 

2017218666