Ga naar content

Inbraak station Duivendrecht: twee verdachten aangehouden, twee verdachten gezocht

Laatste update:

Amsterdam - In de nacht van dinsdag 16 op woensdag 17 mei hebben vier mannen ingebroken bij een supermarkt op station Duivendrecht. Toegesnelde agenten konden twee verdachten aanhouden, naar de andere twee is de politie nog op zoek.

Omstreeks 03.00 uur ’s nachts zien medewerkers van de meldkamer live op de camera’s dat er een inbraak plaatsvindt in een supermarkt op station Duivendrecht. Verschillende politie-eenheden spoeden zich direct naar de locatie en daar aangekomen zien ze vier mannen uit de betreffende supermark rennen. De achtervolging wordt ingezet en één van de verdachten kan meteen worden aangehouden in het steegje naast de Sint-Urbanuskerk. Een andere verdachte probeert via het water en het spoor te vluchten. De man springt in een sloot en even lijken de agenten hem kwijt te zijn. 

Hondengeleiders

Gelukkig doen er ondertussen ook twee hondengeleiders mee aan de zoektocht naar de verdachten. Diensthond Denzel wordt ingezet en hij is de verdachte al snel op het spoor. Bij de waterkant blijft Denzel stilstaan en zijn geleider ziet dat hij de neiging heeft om de sloot in te gaan. Aan de overkant van het water ligt een tuin en de agenten vermoeden dat de verdachte zich daar schuil houdt. In de tuin treffen ze natte voetafdrukken aan die een spoor vormen door verschillende tuinen van de Meidoornstraat heen. Uiteindelijk hoort Denzel opeens geritsel uit een van de tuinen komen en begint te blaffen. De verscholen verdachte geeft zich vervolgens over en wordt opgepakt.

De 19- en 20-jarige verdachten uit Amsterdam en Schiedam zitten momenteel vast voor verhoor. 

Getuigenoproep

De twee andere verdachten zijn ondanks alle inspanningen niet meer aangetroffen. Deze twee mannen waren donker getint en geheel in het zwart gekleed. De politie zoekt getuigen die mogelijk iets kunnen vertellen over de inbraak en/of (de vluchtroute van) de nog niet aangehouden verdachten. Getuigen kunnen contact opnemen via 0900-8844. Via het tipformulier is het ook mogelijk beeldmateriaal ter beschikking te stellen aan de politie.

Denzel Foto: Diensthond Denzel