Ga naar content

Getuigen poging straatroof gezocht

Laatste update:

Den Haag - De districtsrecherche Den Haag Centrum is op zoek naar getuigen van een poging straatroof, op dinsdag 16 mei omstreeks 12.15 uur op de kruising van de Anna Paulownastraat en de Trompstraat.

Het slachtoffer belde dinsdag in de namiddag de politie om te melden dat  twee mannen eerder die middag hadden geprobeerd haar te beroven. Op het moment dat de vrouw omstreeks 12.15 uur vanaf de kruising Anna Paulownastraat – Trompstraat richting de Trompstraat liep, sprongen er aan de overkant van de straat plotseling twee mannen uit een busje die het op haar tas voorzien hadden. Nadat zowel de vrouw als de mannen aan de tas trokken, kwamen ze alle drie ten val. Omdat omstanders naar het slachtoffer toe kwam lopen, kozen de mannen vermoedelijk eieren voor hun geld en stapten zonder buit in het busje.

De twee mannen die de vrouw probeerden te beroven hadden een Noord-Afrikaans uiterlijk. In het busje moet nog een derde persoon hebben gezeten als chauffeur.  

Tips

De recherche onderzoekt de zaak en komt graag in contact met getuigen. Omdat de vrouw pas uren later melding maakte van de poging beroving, zijn er ter plaatse geen getuigenverklaringen opgenomen. De recherche komt graag in contact met mensen die iets van de worsteling op straat hebben gezien of met de mensen die het slachtoffer te hulp zijn geschoten. Heeft u informatie die voor het onderzoek van belang kan zijn? Neem dan contact op met de districtsrecherche Den Haag Centrum via nummer 0900-8844. Liever anoniem, bel dan met M. 0800-7000.