Ga naar content

Agenten vinden drugs en ruim 60.000 euro in garage Rotterdam-West

Laatste update:

Rotterdam - Een man die op de Van Helmontstraat een doos ophaalt in een garage. Op het oog onschuldig, maar een agent vertrouwt het niet. Verder onderzoek brengt hem op het spoor van bijna 63.000 euro en een hoeveelheid drugs. In een eerder bericht spraken we nog abusievelijk van 6000 euro.

Biljetten 100 euro

Een agent was woensdag aan het begin van de avond in burgerkleding aan het surveilleren in Delfshaven om autokraken tegen te gaan, toen hij op de Van Helmontstraat een auto Belgisch kenteken zag rijden. De bestuurder parkeerde, ging een binnen en kwam enkele minuten later met een doos naar buiten en reed weer weg. De agent in burger vond het verdacht en vroeg zijn collega’s  in uniform de man te controleren. Die hielden de auto op de Spaanseweg staande. In de doos zaten verschillende zakken poeder, vermoedelijk drugs.

Zeven mannen aangehouden

De vondst gaf aanleiding om ook een kijkje te nemen in de garage te nemen. Daar lagen grote bedragen contant geld en nog een kleine hoeveelheid drugs. De zeven in het pand aanwezige mannen zijn, net als de bestuurder van de auto, aangehouden. Het gaat om mannen in de leeftijd van 29 tot 44 jaar, afkomstig uit Rotterdam of zonder vaste woon- of verblijfplaats. 
De politie doet nader onderzoek naar de praktijken in de garage. De drugs, het geld en de auto zijn in beslag genomen voor verder onderzoek.