Ga naar content

Aanhouding in recherche-onderzoek naar illegale vuurwerkhandel

Laatste update:

Noord-Holland, Zaandam - Rechercheurs van het milieuteam in Noord-Holland hebben afgelopen maand in een onderzoek naar illegale import en handel van illegaal vuurwerk een 48-jarige Zaandammer aangehouden. De Zaandammer is vorige maand voorgeleid bij de rechter-commissaris en hij zit nog vast.

In de boeien, aangehouden

Doorzoekingen

Het onderzoek van het milieuteam was gericht op de handel en wandel van de 48-jarige verdachte, die al eerder veroordeeld is door de rechter voor de illegale handel in vuurwerk. Vorige maand is het milieuteam overgegaan tot aanhouding van de 48-jarige verdachte, op last van de officier van justitie.

Gelijktijdig werden op twee locaties in Zaandam en de omgeving van Zaandam doorzoekingen gedaan. Bij deze doorzoekingen werd geen illegaal vuurwerk aangetroffen, maar wel ruime hoeveelheden softdrugs, harddrugs, henneptoppen, een geldbedrag, machines en apparatuur die gebruikt worden voor het versnijden van hard drugs. Ook heeft de recherche diverse gegevensdragers en administratie in beslag genomen, waaruit het sterke vermoeden bestaat dat de man zich schuldig heeft gemaakt aan de handel in illegaal vuurwerk.

Shells, lawinepijlen en cobra’s

De Zaandammer wordt verdacht van de aankoop, import en verkoop van zwaar vuurwerk zoals onder andere shells, lawinepijlen en cobra's. De recherche heeft na de aanhouding van de 48-jarige Zaandammer meerdere mensen gehoord en zet het onderzoek voort.

Illegaal vuurwerk in uw omgeving?

Illegaal vuurwerk kan auto's en huizen vernielen en zorgt elk jaar voor de meest ernstige verwondingen. Ook de opslag van illegaal vuurwerk is zeer gevaarlijk voor de directe omgeving.

Dit gebeurt niet alleen in de decembermaanden, maar gedurende het hele jaar. Dus als u denkt dat er ergens illegaal vuurwerk wordt opgeslagen of verkocht, meldt u dit dan s.v.p. bij de politie via telefoonnummer: 0900-8844 of via een contactformulier op internet.

Liever anoniem? Belt u dan met Meld Misdaad Anoniem via telefoonnummer: 0800-7000