Ga naar content

Chauffeur overleden na aanrijding op A29

Laatste update:

Heijningen - Vrijdagmiddag rond 14.00 uur ontstond op de A29 ter hoogte van Heijningen een aanrijding met fatale afloop voor een 33-jarige vrachtwagenchauffeur uit Rozenburg.

Direct zijn hulpdiensten naar de plek gegaan waar het ongeval was gebeurd. Ook een traumahelikopter is ingeschakeld om medische assistentie te verlenen. Door Rijkswaterstaat zijn schermen geplaatst en de weg werd afgesloten in de richting Rotterdam, om alle hulpverleners op een veilige manier hun werk te kunnen laten doen. Voor zover nu bekend zal de weg nog tot 21.00 uur vanavond afgesloten blijven, weggebruikers worden verzocht om te rijden.

De aanleiding van het ongeval wordt onderzocht door medewerkers van het team Verkeersongevallen Analyse. De informatie die nu bekend is is dat een vrachtwagen door onbekende oorzaak schaarde op de weg. Een andere vrachtwagen reed in de geschaarde truck. De chauffeur van de laatstgenoemde auto is om het leven gekomen, de chauffeur van de andere vrachtauto liep geen verwondingen op.

Beide vrachtwagens zullen worden geborgen door een gespecialiseerd takelbedrijf. Agenten zijn op dit moment naar de familie van het slachtoffer om het slechte nieuws mede te delen.