Ga naar content

Intensievere controles op gebruik van alcohol en drugs onder jongeren

Laatste update:

Oisterwijk / Moergestel - Met het festivalseizoen in aantocht zal het politieteam Groene Beemden intensief gaan controleren op alcohol- en drugsgebruik onder jongeren. Bij een eerste controle in de nacht van 19 op 20 mei werden drie processen-verbaal uitgeschreven.

Controle fietsverlichting

De drugs- en alcoholcontroles werden afgelopen nacht uitgevoerd op de Oisterwijkseweg in Moergestel en de Hoevenseweg te Oisterwijk.

 

Daarbij richtte de politie zich dit keer vooral op de controle van jongeren die richting een jeugd feest in Moergestel gingen. Naast het tegengaan van overtredingen werd daarmee vooral ook bruikbare informatie ingewonnen over het dealen van drugs op diverse locaties in Oisterwijk. Ook de komende periode, onder meer rondom de aanstaande festivals, zal de politie intensiever gaan controleren op het dealen en het gebruik van drugs.

 

Tijdens deze controle werden er 120 auto’s gecontroleerd. Twee bestuurders reden onder invloed van alcohol. Er werden 65 fietsers gecontroleerd, voornamelijk minderjarigen. Daarvan bleken 9 minderjarigen alcohol te hebben gedronken. Twee daarvan hadden ruim 7 keer de wettelijke maximum hoeveelheid gedronken die voor beginnende bestuurders geldt. Zij kregen alle negen een HALT-verwijzing. Bij één jongere werd een gebruikershoeveelheid softdrugs aangetroffen.

 

Meer weten over alcohol- en drugsgebruik onder jongeren?

Kijk op:  https://www.politie.nl/themas/jongeren-en-alcohol.html