Ga naar content

Korpschef chat voor vraaghetdepolitie

Laatste update:

Nederland - ‘Word jij online gepest, bedreigd, gechanteerd, opgelicht? Chat met de #politie’. Via sociale media vroegen agenten aandacht voor de chat gisterenavond over cybercriminaliteit op jongerensite vraaghetdepolitie.nl. Korpschef Erik Akerboom chatte mee.

Korpschef Akerboom chat mee bij vraaghetdepolitie.nl

De korpschef schuift aan bij het team van agenten dat twee keer per week achter de computer kruipt om met tieners te chatten over veiligheid.

Cybercriminaliteit

De agenten geven antwoord op vragen als: wat moet ik doen als mijn account is gehackt? Als mijn naaktfoto wordt verspreid (sexting)? Als ik slachtoffer ben van ticketoplichting? Als er een ‘groomer’ (online kinderlokker) of loverboy achter me aanzit? 
Kinderen waarschuwen voor online criminaliteit en ze helpen als ze slachtoffer zijn geworden, doet de politie ook online.

YouTubers

Natuurlijk krijgen jongeren via www.vraaghetdepolitie.nl ook betrouwbaar antwoord op vragen over bijvoorbeeld lachgas, nepvuurwapens, discriminatie en werken bij de politie. Aantrekkelijk gemaakt met vlogs van bekende YouTubers. En sinds kort ook gelinkt aan Instagram. Zo staat de politie midden in de samenleving.