Ga naar content

Getuigenoproep schietincident Commelinstraat

Laatste update:

Amsterdam - In de nacht van zaterdag 27 op zondag 28 mei heeft een schietincident plaatsgevonden op de Commelinstraat. De politie is op zoek naar getuigen.

Forensische onderzoekers op een plaats delict

Rond 02.25 uur hoorden mensen in de Commelinstraat harde knallen. Het bleek dat er meerdere keren geschoten was, want op straat trof de politie meerdere hulzen aan. Voor zover bekend raakte niemand bij het schietincident gewond. Wel zijn meerdere auto’s beschadigd.

Onderzoek

Getuigen verklaarden ter plaatse aan agenten dat na het schietincident een auto hard wegreed. Ook vertelden zij dat ze een man hadden zien wegrennen. Rechercheurs van de forensische opsporing deden onderzoek in de straat en stelden sporen veilig. 

Getuigen gezocht

De recherche heeft de zaak in onderzoek en komt graag in contact met getuigen die nog niet met de politie hebben gesproken. Getuigen die meer over het schietincident, de weggereden auto, de schutter(s) en/of hun vluchtroute weten, wordt verzocht contact op te nemen via 0900-8844. Ook informatie over de mogelijke achtergrond van dit incident ontvangt de recherche graag. Anoniem informatie doorgeven kan bij Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.