Ga naar content

Vier aanhoudingen na poging beroving Papendrecht

Laatste update:

Papendrecht - Woensdagavond rond 22.00 uur werd een man uit Papendrecht in zijn woning aan de Willem Roelofstraat bedreigd met een vuurwapen. De dader eiste de telefoon die de man via internet te koop had staan. Het slachtoffer riep gelijk om politie, waarna de bedreiger zonder buit de benen nam. In de omgeving werden vier verdachten aangehouden voor mogelijke betrokkenheid.

Nieuwe uniform politie

Het slachtoffer was eerder die avond gebeld door iemand die interesse had in de telefoon. Hij nodigde de man uit om de telefoon te komen bekijken. De telefoon leek te bevallen en de man gaf aan in de buurt te gaan pinnen. Toen hij even later terugkwam, trok hij echter niet zijn portemonnee maar een vuurwapen en eiste de telefoon op.

Het slachtoffer schreeuwde gelijk om politie en de berover koos het hazenpad. Enige tijd later waarschuwde hij de politie. Die controleerde op het moment van de melding op de Ary Scheffersingel een auto met vier inzittenden die rondreden zonder licht. De bestuurder bleek niet in het bezit van een rijbewijs. Een andere inzittende voldeed aan het signalement van de binnengekomen melding. Een blik in de auto leverde een tasje met een niet van echt te onderscheiden vuurwapen op. Het wapen bleek na onderzoek een balletjespistool te zijn. De vier mannen, een man van 17 uit Hoogvliet, een 19-jarige zonder bekend adres en 2 19-jarige Rotterdammers, zijn aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de beroving. De politie doet nader onderzoek.